Hoppa till innehåll
Espresso-distribution – En djupdykning i den komplexa världen av kaffe - Barista och Espresso Espresso-distribution – En djupdykning i den komplexa världen av kaffe - Barista och Espresso

Espresso-Distribution – Sügav sukeldumine kohvi keerulisse maailma

Espresso on üks populaarsemaid kohvijooke kohta maailmas. See on võimas ja kontsentreeritud kohvivorm, mis pakub rikkalikku ja täidlast maitseelamust. Aga kui see õigesti teha espresso-levitamine on keeruline protsess, mis nõuab õiget tehnoloogiat ja teadmisi.

Mis on espresso-jaotus ja miks see on oluline?

Espresso- Jaotumine on protsess, mille käigus jahvatatud kohv jaotub portafiltris ühtlaselt, et keetmine oleks võimalikult ühtlane. See on oluline, kuna see mõjutab valmis espresso maitset ja kvaliteeti. Õige espresso-jaotus tagab iga kord sujuva ja ühtlase joogi, samas kui halb jaotumine võib põhjustada ebaühtlast ja halba maitset. 

Roa kõige olulisemad tegurid espresso-jaotus

On kolm olulist tegurit, mis mõjutavad espresso-jaotus: kohviveski kvaliteet, jahvatusketaste suurus ja lõpuks see, kuidas jahvatatud kohvi filtrikorvis jaotatakse. 

Kohvipuru kvaliteet ja jahvatusketaste suurus

Jahvatusketaste kvaliteet ja suurus mängivad suurt rolli. Tegelikult, mida suuremad on jahvatuskettad, seda paremini jahvatatud kohvi saate. Kui me räägime kohta Jahvatatud kohvi kvaliteet näitab, kui sile on iga jahvatatud kohviosake ja mida siledam, seda parema tulemuse saate. Seega määrab veski kvaliteet kohvi jahvatuse sileduse. Ebaühtlaselt jahvatatud kohv annab nõrga ja halva maitse. Mõrkjatest järelmaitsetest kuni hapude espressoshottideni. 

Kuidas oma kohvi jagada

Pärast kohvi jahvatamist veenduvad enamik inimesi enne kohvipaki tampimist (pressimist) õrnalt käega, et kohv üle ei ajaks. Mõned raputavad portafiltrit ja mõned koputavad portafiltrit vastu tööpinda. On erinevaid viise, kuid meie oleme leidnud, et kõige paremini toimib jaotusvahend, mis annab iga kord sama jaotuse. Sõna "ühtlane" mõte on selles, et... kohta Kui sa raputad, koputad või kasutad oma kätt, siis ei saa sa järgmisel pruulimiskorral sama asja uuesti teha. Seetõttu on jaotusvahend parema tulemuse saavutamiseks oluline vahend. 

Kuidas õigust saavutada espresso-jaotus

Õiguse saavutamiseks espressojaotus nõuab ülaltoodud kolme teguri õiget kombinatsiooni. Siin on mõned sammud, mis aitavad saavutada optimaalset espresso-jaotus:

  1. Vali õiged kohvioad – Parima maitse ja kvaliteedi saavutamiseks vali kvaliteetsed ja värsked kohvioad. Nii saad parema jahvatatud kohvi. 
  2. Kasutage head kohviveskit – Siin on juhend hea kohviveski valimiseks.
  3. Kasutage levitamisvahendit - Siin on mõned soovitused.

Kokkuvõte

Espresso-jaotus on ideaalse joogi valmistamise oluline osa espresso. Õige jaotus tagab iga kord ühtlase ja ühtlase maitse. Järgides õige jaotuse peamisi tegureid ja samme, saate saavutada optimaalse tulemuse. espresso iga kord. Seega hakake katsetama ja avastage kohvimaailm uuesti!

 

Back to top