Mine sisu juurde
Espresso-distribution – En djupdykning i den komplexa världen av kaffe - Barista och Espresso

Espresso-jaotamine – Süvitsi minek kohvi keerulisse maailma

Espresso on üks populaarsemaid kohvi vorme maailmas kohta. See on tugev, kontsentreeritud kohvi vorm, mis pakub rikkalikku ja täiuslikku maitseelamust. Kuid õige espresso jaotuse saavutamine on keeruline protsess, mis nõuab õiget tehnikat ja teadmisi.

Mis on espresso jaotus ja miks see on oluline?

Espresso jaotus on protsess, mille käigus jahvatatud kohvi jaotatakse ühtlaselt portafiltri sees, et pruulimine oleks võimalikult ühtlane. See on oluline, kuna see mõjutab valmis espresso maitset ja kvaliteeti. Õige espresso jaotus tagab iga kord ühtlase ja võrdselt pruulimise, samas kui halb jaotus võib viia ebaühtlase ja halva maitsega kohvini. 

Peamised tegurid õige espresso jaotuse jaoks

On kolm peamist tegurit, mis mõjutavad espresso jaotust: kohviveski kvaliteet, jahvatustükkide suurus ja lõpuks, kuidas sa jaotad jahvatatud kohvi filtrikorvi. 

Kohvi jahvatuse kvaliteet ja jahvatustükkide suurus

Kohvi jahvatuse kvaliteet ja jahvatustükkide suurus mängivad suurt rolli. Tegelikult, mida suuremad jahvatustükid, seda paremat jahvatatud kohvi sa saad. Kui räägime kohta jahvatatud kohvi kvaliteedist, siis see tähendab, kui ühtlaselt on iga jahvatatud kohvi osake ja mida ühtlasem, seda paremat tulemust sa saad. Seega, veski kvaliteet määrab, kui ühtlaselt kohvi jahvatatakse. Ebaühtlaselt jahvatatud kohv toob kaasa nõrga ja halva maitse. Alates mõru järelmaitsetest kuni hapude espresso lasteteni. 

Kuidas sa jaotad oma kohvi

Pärast kohvi jahvatamist kasutavad enamik inimesi oma kätt, et ettevaatlikult veenduda, et kohv ei valaks üle enne, kui nad tampivad (suruvad) kohvipadja. Mõned raputavad portafiltrit ja mõned koputavad portafiltrit lauale. On erinevaid viise, kuid see, mis on kõige paremini toiminud, on jaotustööriista kasutamine, mis tagab igal korral sama jaotuse. Sõna "ühtlane" mõte on just see, et kohta kui raputad, koputad, kasutad kätt, siis sa ei saa kunagi järgmisel pruulimisel sama asja teha. Seetõttu on jaotustööriist oluline vahend parema tulemuse saavutamiseks. 

Kuidas saavutada õige espresso jaotus

Õige espresso jaotuse saavutamiseks on vajalik kolme ülaltoodud teguri õige kombinatsioon. Siin on mõned sammud, mis aitavad saavutada optimaalset espresso jaotust:

  1. Vali õige kohvioad – vali kvaliteetsed, värsked kohvioad parima maitse ja kvaliteedi saavutamiseks. See annab sulle paremat jahvatatud kohvi. 
  2. Kasutage head kohviveskit – Siin on juhend, kuidas valida head kohviveskit.
  3. Kasutage jaotustööriista - Siin on mõned soovitused.

Kokkuvõte

Espresso jaotus on oluline osa täiusliku espresso pruulimise protsessist. Õige jaotus tagab iga kord ühtlase ja võrdselt maitse. Järgides peamisi tegureid ja samme õige jaotuse saavutamiseks, saad saavutada optimaalse espresso iga kord. Alustage katsetamist ja avastage kohvi maailma uuesti!

 

vanem postitus
Uuemad postitused

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi

Osta nüüd