Espresso valmistamine: ubade vedelaks kullaks (või kibedaks segaduseks) muutmise kunst
Jan 17, 2023
Espresso valmistamine: ubade vedelaks kullaks muutmise kunst
Täiusliku tassi valmistamine espresso on natuke nagu õrna tantsu esitamine. Üks vale liigutus ja tulemuseks on kibe, joogikõlbmatu segadus. Aga kui see õigesti teha, on tulemuseks rikkalik ja maitsev vedela kulla pits, mis paneb sind tundma end kuninglikult.
Räägime kõigepealt. kohta oad. Parim espresso on valmistatud värskelt röstitud kvaliteetsetest ubadest. Ära lase end ahvatleda odavast jahvatatud ubadest. See on nagu ühepäevase leiva kasutamine röstsaia valmistamiseks. Sellel lihtsalt pole sama maitset ega tekstuuri.
Järgmiseks tuleb oad jahvatada. Siin võivad asjad keeruliseks minna. Jahvata oad võimalikult peeneks, aga mitte nii peeneks, et need tolmuks muutuksid. See on nagu ideaalse tasakaalu leidmine pulbri ja kivi vahel.
Nüüd on aeg oma masin ette valmistada. Siin pead sa oma sisemise inseneri välja tooma. Veendu, et su masin on puhas ja korralikult kalibreeritud. kohta Kui sa seda ei tee, on tulemuseks kas liiga nõrk või liiga tugev kaader. See on nagu sosistamise ja karje vahel ideaalse tasakaalu leidmine.
Kui masin on valmis, on aeg päästikule vajutada. See on protsessi kõige kriitilisem osa. Peate pöörama suurt tähelepanu voolukiirusele, temperatuurile ja ajastusele. See on nagu püüda leida täiuslik tasakaal sümfoonia ja karjuva viiuli vahel.
Lõpuks on käes aeg nautida oma raskelt teenitud vedela kulla annust. Aga ära joo seda liiga kiiresti! Espresso on mõeldud nautimiseks, mitte närimiseks nagu korporatsioonipoiss õllepeol. See on nagu lonksu ja suutäie vahel ideaalse tasakaalu leidmine.
Kokkuvõtteks, ideaalse tassi valmistamine espresso See on õrn tasakaal kunsti ja teaduse vahel. Kuid väikese kannatlikkuse ja harjutamisega suudad need tagasihoidlikud oad muuta vedelaks kullaks, mis paneb sind end kuninglikult tundma.
Täiusliku tassi valmistamine espresso on natuke nagu õrna tantsu esitamine. Üks vale liigutus ja tulemuseks on kibe, joogikõlbmatu segadus. Aga kui see õigesti teha, on tulemuseks rikkalik ja maitsev vedela kulla pits, mis paneb sind tundma end kuninglikult.
Räägime kõigepealt. kohta oad. Parim espresso on valmistatud värskelt röstitud kvaliteetsetest ubadest. Ära lase end ahvatleda odavast jahvatatud ubadest. See on nagu ühepäevase leiva kasutamine röstsaia valmistamiseks. Sellel lihtsalt pole sama maitset ega tekstuuri.
Järgmiseks tuleb oad jahvatada. Siin võivad asjad keeruliseks minna. Jahvata oad võimalikult peeneks, aga mitte nii peeneks, et need tolmuks muutuksid. See on nagu ideaalse tasakaalu leidmine pulbri ja kivi vahel.
Nüüd on aeg oma masin ette valmistada. Siin pead sa oma sisemise inseneri välja tooma. Veendu, et su masin on puhas ja korralikult kalibreeritud. kohta Kui sa seda ei tee, on tulemuseks kas liiga nõrk või liiga tugev kaader. See on nagu sosistamise ja karje vahel ideaalse tasakaalu leidmine.
Kui masin on valmis, on aeg päästikule vajutada. See on protsessi kõige kriitilisem osa. Peate pöörama suurt tähelepanu voolukiirusele, temperatuurile ja ajastusele. See on nagu püüda leida täiuslik tasakaal sümfoonia ja karjuva viiuli vahel.
Lõpuks on käes aeg nautida oma raskelt teenitud vedela kulla annust. Aga ära joo seda liiga kiiresti! Espresso on mõeldud nautimiseks, mitte närimiseks nagu korporatsioonipoiss õllepeol. See on nagu lonksu ja suutäie vahel ideaalse tasakaalu leidmine.
Kokkuvõtteks, ideaalse tassi valmistamine espresso See on õrn tasakaal kunsti ja teaduse vahel. Kuid väikese kannatlikkuse ja harjutamisega suudad need tagasihoidlikud oad muuta vedelaks kullaks, mis paneb sind end kuninglikult tundma.