Samm-sammult juhend: ideaalne Espresso koos Sage Barista Express
May 31, 2024
Oma oskuste valdamiseks Sage Barista Express hõlmab pruulimisprotsessi iga sammu peenhäälestamist. Siin on üksikasjalik juhend, mis aitab teil oma kohviubadest maksimumi võtta.
1. Kohviubade valik ja ettevalmistamine
- KohvioadKasutage alati värskeid ja kvaliteetseid ube. Veenduge, et ubadel oleks pakendil röstimiskuupäev, eelistatavalt mitte vanem kui 1-2 kuud. Mõned inimesed eelistavad kohvi, mis on röstitud mõne nädala jooksul.
- Masina eelsoojendamineLülitage masin sisse ja laske sel soojeneda. Soovitus on soojendada ka portafiltrit. Valmistage seda paar korda ilma kohvita või asetage see kuuma veega anumasse.
2. Kohviubade jahvatamine
- Veski seadistamine: Alusta keskmise jahvatusastmega (umbes 5–7). Kohanda hiljem tulemuste põhjal.
- KaalumineTopeltportsjoni saamiseks kaaluge kaaluga 16–18 grammi ube. espresso. Soovitame teil kasutada kahekordset espresso anum, mis ei ole rõhu all.
3. Doseerimine ja tampimine
- Jahvata ja doseeriJahvata oad otse portafiltrisse ja veendu, et sul on õige kogus.
- TampiminePakkige kohv ühtlaselt ja õige rõhuga. Pind peaks olema tasane ja kompaktne. Ühtlase tampimise tagamiseks hoidke tampijat sirgelt ja kasutage ühtlast jõudu.
4. Kaalu kasutamine õlle valmistamiseks
- EttevalmistusKoguse mõõtmiseks asetage espressotassi alla kaal. espresso mis ekstraheeritakse.
- Alusta pruulimistKäivitage masin ja alustage ekstraheerimist. Mõõtke nii ekstraheerimise aeg kui ka kaal. Eesmärk on saada umbes 36 grammi. espresso 18 grammist ubadest 20–30 sekundiga.
- Rusikareegel püüda saavutada jahvatatud kohvi ja kohvipulbri koguse suhe 1:2 espresso sa tuled välja.
5. Programmi seaded
- Kohanda programme: Sage Barista Express võimaldab mahu kohandamist. Esmalt vajutage programmi nuppu, seejärel üks kord topeltpritsi nuppu, et alustada keetmist, ja vajutage uuesti, kui olete saavutanud soovitud koguse. (Nüüd on masin selle keetmisaja meelde jätnud.)
- Ekstraheerimise täiustamine: kohta Espresso voolab liiga kiiresti, reguleerige jahvatus peenemaks. kohta kui vesi voolab liiga aeglaselt, valige jämedam seadistus. See tähendab, et kui vesi voolab liiga aeglaselt, kohta Sa said 36g välja espresso alla 20 sekundi, pead peenemaks jahvatama. kohta Sa said 36g välja espresso 30 sekundi jooksul pead jämedamaks jahvatama. Tee nii. kohta kuni jõuate ajani 25–30 sekundini.
6. Analüüs ja kohandamine
Kui olete jõudnud teatud keetmisvahemikku, mis jääb 20–30 sekundi piiresse, peate jahvatusastet vastavalt maitsele reguleerima.
- DegusteerimineMaitske espressot ja pange tähele maitset. Mõruduse saamiseks proovige jämedamat jahvatust. Mõrudus näitab, et kohvi on liiga palju ekstraheeritud. Hapude nootide saamiseks proovige peenemat jahvatust. Hapukus näitab, et kohvi on liiga vähe ekstraheeritud.
- TekstuurPüüdke hoida võimalikult palju muutujaid fikseerituna, näiteks jahvatatud kohvi kogus, soovitud kogus espresso kogus ja kuidas te kohvi pressite. Vastasel juhul ei tea te, mis maitset mõjutab. Reguleerige korraga ainult ühte muutujat. Näiteks soovitame jahvatamise teel ekstraheerimisaega reguleerida, kuni saavutate tasakaalustatud maitse.
- Lisanõuanded: kohta Kui tunned, et oled väga lähedal, aga mitte päris kohal, saad kõik muutujad, näiteks keetmisaja, jahvatuskoguse ja mahu, alles jätta. espresso ja jahvatusastet. Selle asemel reguleerige keetmistemperatuuri. kohta Kui teil on tumedalt röstitud oad ja tunnete, et kohv on veidi kibe, võite keetmistemperatuuri alandada. kohta Kui teil on heledalt röstitud oad, võib keetmistemperatuuri tõstmine maitset parandada. Lisateavet leiate kasutusjuhendist. kohta kuidas seda teha.
Lisainfo: Puhastamise puudumine võib kohvi maitset drastiliselt mõjutada.
- PuhastaminePuhastage portafiltrit, tamperit ja muid osi regulaarselt. Kohvijäägid, kohviõli ja katlakivijäägid võivad maitset negatiivselt mõjutada. Tablettide ja katlakivieemaldajatega puhastamine võib maitset oluliselt parandada ja parandada masina jõudlust, millest paljud inimesed puudust tunnevad. Veenduge, et masinat regulaarselt puhastatakse.
- Vee kvaliteetMineraalide ladestumise vältimiseks ja kohvi maitse parandamiseks kasutage filtreeritud vett. Vahetage veepaagi filter kindlasti 3 kuu jooksul välja.
- KatseProovige erinevaid ube ja kohandage neid vastavalt oma maitsele.
Probleem: põhjus ja lahendus
Kohv voolab liiga kiiresti, kuigi jahvatan selle peenemaks:
- See võib olla tingitud sellest, et kasutatav kohv on liiga vana või ei ole selleks ette nähtud. espresso. Keedetud kohvi ja espressokohvi vahel on suur erinevus. Liiga vana kohvi süsihappegaasist ei piisa paksu crema konsistentsi tekitamiseks ja see muutub hoopis vesiseks. Proovige kohvi vahetada ja veenduge, et see poleks liiga vana. Kohalikke röstikodasid on tungivalt soovitatav kasutada!
- Sage Barista Express Sellel on ka sisemine jahvatusaste. Proovige seda peenemaks reguleerida. Üks samm sisemises seadistuses vastab umbes kahele klõpsule välimises seadistuses.
Manomeeter ei saavuta pruulimise ajal kõrget rõhku:
- See võib olla tingitud sellest, et te ei jahvata kohvi piisavalt peeneks, et tekiks takistus kohvi ja espressomasina vahele. Proovige jahvatada peenemaks.
- kohta Kui jahvatate kohvi väga peeneks, aga rõhku ikka ei tule, võib see olla tingitud vanast kohvist. Proovige värskema röstiga kohvi vastu vahetada.
- kohta Kui olete kõik ülaltoodud toimingud teinud ja printimine ikka ei õnnestu, võib põhjuseks olla seadme rike. Probleemi diagnoosimiseks võite sisestada õrna filtri/puhastuslapi (kummist) lihtsa lapiga. espresso filtreerige ja proovige ilma kohvita keeta. See filter tekitab 100% takistuse ja kohta Kui manomeeter näib töötavat, on see tingitud kahest esimesest ülaltoodud põhjusest. kohta Kui manomeeter ei liigu üldse, võtke ühendust poega, kust te espressomasina ostsite. kohta Kui olete meilt ostnud, võtke meiega kohe ühendust ja me aitame teid. Võtke meiega ühendust aadressil: info@barista-espresso.vaata
Neid üksikasjalikke samme järgides saate tagada, et iga tass espresso sinult Sage Barista Express tuleb nii hea kui võimalik. Edu pruulimisega!