Täpselt kontrollitud espressokeetmine vooluprofiili tehnikate abil
Jan 01, 2023
Tavaline tehnika, mida kasutatakse voogude profileerimise masinatega, nimetatakse "ramping pre-infusion" ja see tähendab, et alustatakse madala veevooluga ja järk-järgult suurendatakse õhu voolu esimestel kümnel kuni viisteist sekundil ekstraktsiooniprotsessis. See aitab vähendada kanalisatsiooni tõenäosust (ebasümmeetriline ekstraktsioon), nähtust, mis on vastutav espressoshotide ebaühtlase ekstraktsiooni eest, millel on selged/siledad maitsed, segades kohvipaksu veega.
Tehnika voogude aeglustamiseks ekstraktsiooniprotsessi lõpus on veel üks levinud rakendus voogude profileerimise masinates. Kuna kohvioad muutuvad ekstraktsiooniprotsessi käigus vähem vastupidavaks, suureneb veevool loomulikult, kui protsess läheneb oma lõpule. Hoides voogude kiirus stabiilsena voogude reguleerimise abil, saab sihtida soovitud väljundvõimsust, sõltumata jahvatamise hulgast. See võimaldab avastada uusi retsepte ja maitseid, mida te muidu ei oleks saanud proovida.