Hoppa till innehåll
3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso 3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso

3 pruulimisnippi AeroPress

Aeropress on olnud kohvihuviliste lemmik kogu maailmas alates selle turuletoomisest üle 20 aasta tagasi. Selle lihtsus ja mitmekülgsus teevad sellest ühe armastatuima pruulimismeetodi turul. Kuid lugematute retseptide ja meetodite hulgast võib olla raske teada, mis teile kõige paremini sobib. Selles juhendis tutvustame kolme praktilist ja võib-olla veidi ootamatut nippi, mis aitavad teil oma kohvi maitset maksimeerida. Aeropress-pruulimine.

1. Puhtamate maitsete saamiseks vajutage aeglaselt

Üks levinumaid väärarusaamu kohta Aeropressi puhul annab tugevam surve parema tulemuse, eriti kohta sa üritad taastada espresso-laadne jook. Kuid sellel on ka varjukülg: kõvasti vajutades surutakse läbi kolloidid ja lahustumata osakesed, mis võivad muuta kohvi häguseks, karedaks ja kibedaks.

Miks aeglane rõhk toimib paremini

  • Ühtlane filtreerimineKohvikiht toimib loodusliku filtrina. Aeglaselt vajutades pressitakse läbi ainult kõige maitsvamad komponendid, mille tulemuseks on puhtam tass.
  • Pehmem tekstuurAeglane rõhk annab ümarama ja tasakaalustatuma maitseprofiili, ilma tugeva rõhu korral tekkida võiva karmuseta.

Proovi ise järele

  • Tee katse: proovi ühte kraani kiiresti vajutada (umbes 6 sekundit) ja teist aeglaselt (umbes 60 sekundit). Märkad selguse ja tekstuuri erinevust.

Tulemused: Aeglane pressimine annab selgema maitse, vähema kibeduse ja sujuvama suutundega kohvi – ideaalne neile, kes hindavad peeneid maitsenoote.

2. Laske kohvil "õitseda", et paremini ekstraheerida

„Õitsemine“ hõlmab kohvile väikese koguse vee valamist ja umbes 30–45 sekundit seista laskmist enne ülejäänud vee sissevalamist. See samm aitab kohvimasinat küllastada ja vabastada süsihappegaasi, mis parandab ekstraheerimist.

Miks on õitsemine oluline

  • Hoiab ära alaekstraktsiooniIlma õitsemist võib vesi läbi kihi liiga kiiresti voolata, mille tulemuseks on nõrga maitsega ja alakastraheeritud kohv.
  • Parem "infusiooniks"Kui kohv on ühtlaselt küllastunud, saab vesi võimaluse eraldada kõige maitsvamad komponendid.

Kuidas sa seda teed?

  1. Vala kohvimasina peale 50–60 grammi kuuma vett (umbes 90 °C).
  2. Oota 30–45 sekundit, kuni kohv imb vett.
  3. Täitke soovitud koguse veega ja jätkake pruulimist.

Näpunäide: kohta Kui kasutate ümberpööratud meetodit, kus Aeropress asetatakse tagurpidi, võib õitsemine olla vähem efektiivne. Traditsioonilise meetodi puhul aga Aeropress-pruulimine muudab õitsemise oluliselt.

3. Katsetage jahvatuse jämedusega

Paljud inimesed seostavad Aeropressi peene jahvatusega, peaaegu nagu espresso. Liiga peeneks jahvatamine võib aga põhjustada ebaühtlast ekstraheerimist, karedust ja kibedat järelmaitset. Selle asemel võib veidi jämedam jahvatus tagada sujuvama voolavuse ja tasakaalustatuma maitseprofiili.

Jämedama jahvatamise eelised

  • Ühtlane voolJämedam jahvatus võimaldab veel kohvimasinas ühtlaselt voolata, vähendades kanalite tekkimise ohtu.
  • Vähem kibedustJämedama jahvatusega väldite teatud osakeste üleekstrakti, mis aitavad kaasa kareduse ja kibeduse tekkimisele.

Kuidas leida õige jahvatusjämedus/peenus

  1. Alusta jämedama jahvatusega, kui sa tavaliselt Aeropressi puhul kasutaksid, võib-olla sarnaselt sellele, mida sa V60.
  2. Testi ja kohanda jahvatusastet järk-järgult peenema poole, kuni leiad ideaalse tasakaalu magususe, happesuse ja täidluse vahel.

Boonus: kohta Kui kasutate tõesti pikka keetmisaega, näiteks Jonathan Gagné 10-minutilist meetodit, võib jämedam jahvatus veelgi paremini toimida, sest immersioonitehnika võimaldab ühtlast ekstraheerimist ilma nõrgumiseta.

Boonus: Mängi veetemperatuuriga

Vee temperatuuril on maitse kujunemisel oluline roll. Aeropressi puhul on sageli kõige parem hoida temperatuuri vahemikus 80–95 °C, olenevalt röstimisest ja isiklikest eelistustest:

  • Hele röstitud kohvKohvi happesuse ja aroomi esiletoomiseks kasutage temperatuuri 90–95 °C.
  • Keskmise röstiga kohvTasakaalustatud maitse saavutamiseks hoidke temperatuuri umbes 85–90 °C.
  • Tume röstitud kohvKibeduse vähendamiseks ja magususe esiletoomiseks alanda temperatuuri 80–85 °C-ni.

Temperatuuriga katsetades saate leida optimaalse viisi iga kohvisordi ainulaadsete omaduste esiletõstmiseks.

Kokkuvõte:

Nende kolme nipi abil – aeglaselt pressides, kohvil paisumise lubades ja jahvatussuurusega katsetades – saate oma maitset parandada. Aeropress- valmistades ja nautides tasakaalustatumat ja maitsvamat tassi kohvi. Pea meeles, et Aeropress on uskumatult mitmekülgne ja pole olemas ühte „õiget“ meetodit – kõige tähtsam on leida tehnika, mis sobib sulle ja sinu maitse-eelistustega.

Proovige neid nippe ja jagage oma tulemusi kommentaarides! kohta Olenemata sellest, kas eelistate heledat, keskmist või tumedat röstitud kohvi, on Aeropressiga alati midagi uut avastada.

Kas sul on oma Aeropress-tipp? Jaga kommentaarides! Ja ära unusta meie blogi tellida, et saada rohkem juhiseid ja näpunäiteid. kohta kohvi pruulimine.

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Back to top
Liquid error (layout/theme line 407): Could not find asset snippets/navidium-scripts.liquid