Mine sisu juurde
Så mycket kostar det att starta en café - Barista och Espresso

Nii palju maksab kohviku avamine

Oma kohviku avamine võib olla paljudele unistus, kuid on oluline teada, kui palju see tegelikult maksab, enne kui investeerite raha ja aega. Siin oleme kogunud kogu vajaliku teabe, et aidata teil hinnata oma kohviku avamisega seotud kulusid.

Kohviku avamine maksab 250 000 kuni 3 miljonit krooni, sõltuvalt kohviku tüübist, mida soovite avada. Toidukärud, kioskid ja kohvibaarid võivad maksma minna 250 000 kuni 750 000 krooni, kuid mõned väiksemad kohvikud on alustanud isegi 50 000 krooniga. Traditsioonilised kohvikud, millel on istumisnurgad, nõuavad aga lähemalt 800 000 krooni. Ruumi suurus on määrav tegur, kuna suuremate kohtade jaoks on vajalikud kõrgemad üürilepingud ning rohkem raha sisustamiseks ja personali jaoks.

Ruum ja varustus

Üks suurimaid kulusid kohviku avamisel on sobiva ruumi leidmine ja rentimine. Ruumide hind varieerub sõltuvalt asukohast, suurusest ja ruumi kättesaadavusest. Peaksite arvestama, et maksate ruumi eest kuus 10 000 kuni 50 000 krooni, sõltuvalt nendest teguritest.

Kui olete leidnud ruumi, on aeg osta kogu vajalik varustus. See hõlmab kõike alates kohvimasinatest ja külmikest kuni toolide ja laudadega. Kogu vajaliku varustuse ostmiseks on lihtne arvestada 100 000 krooni või rohkem.

Laod ja toorained

Kohviku juhtimiseks peate samuti omama laoseisu toorainetest. See hõlmab kõike alates kohvist ja teest kuni leiva ja kookideni. Peaksite arvestama, et teie laoseisu hoidmine täis maksab kuus 10 000 kuni 20 000 krooni.

Personal

Kohvik ei ole ühekordne show ja peate palkama personali, et kõik sujuks. Peate palkama ühe või kaks baristat, samuti kokk kohta, kui plaanite toitu serveerida. Peaksite arvestama, kui palju läheb palkadele, tööandjamaksudele ja maksudele.

Turundus ja reklaam

Kohviku eristamiseks ja klientidele atraktiivseks muutmiseks on oluline omada tugevat turundusstrateegiat. Peaksite arvestama, et turunduse ja reklaami kulud on kuus 5 000 kuni 10 000 krooni.

Tooraine kulud

Kohviku juhtimisel on üks suurimaid kulusid tooraine hind. Need hõlmavad toiduaineid nagu kohv, tee, piim, suhkur ja küpsetised, samuti jooke ja puuvilju. Toote kvaliteedi ja maitse tagamiseks on oluline valida toorained usaldusväärsetelt ja kvaliteetsetelt tarnijatelt. Tooraine hind võib varieeruda sõltuvalt hooajast, piirkonnast ja tarnijast, seega on oluline võrrelda hindu ja valida tarnijad hoolikalt.

Kulude vähendamiseks on mitmeid viise tooraine osas. Üks viis on lisada menüüsse hooajalisi tooraineid, nagu maasikad suvel ja kaneelirullid jõulude ajal. Teine viis on valida odavamaid alternatiive, näiteks kasutada kaerahelbeid mandlijahu asemel küpsetistes.

Muud kulud

Lisaks tooraine kuludele on palju muid kulusid, mida tuleb arvesse võtta kohviku avamisel. Need hõlmavad ruumirenti, mööblit, seadmeid, turundust, personali ja kindlustusi. Kulude madalal hoidmiseks on oluline hoolikalt planeerida ja valida tooteid ja teenuseid ettevaatlikult.

Teine oluline tegur, mida arvesse võtta, on maksureeglid ja tasud. On oluline välja selgitada, millised reeglid ja tasud kehtivad teie ettevõtte jaoks, ning planeerida neid oma eelarvesse.

Kokkuvõte

Kohviku avamise kulud on ulatuslikud ja hõlmavad kulusid toorainele, kohalikele üüridele, mööblile, tööriistadele, turundusele, personalile ja kindlustusele. Kulude kontrolli all hoidmiseks ja tasuva äritegevuse tagamiseks on oluline hoolikalt planeerida ning tooteid ja teenuseid ettevaatlikult valida.

vanem postitus
Uuemad postitused

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi

Osta nüüd