Kuidas valida kohviveskit
Jun 17, 2022
Enne kui me selle artikliga alustame. Kas teate, mis vahe on 20 000 Rootsi krooni maksva espressomasina ja üle 50 000 Rootsi krooni maksva espressomasina kohvimaitses? Vastus on mitte mingisugune. Uskuge või mitte, mõlemad espressomasinad on valmistatud vastupidavatest materjalidest, mille kvaliteet kestab kogu teie ülejäänud elu. Erinevus seisneb kasutusmugavuses, lisavarustuses ja funktsioonides, paremas viimistluses jne, kuid espressomaitse osas need teineteist ei erista. Mis määrab... kohta sa saad keerulisi maitseid, erinevaid nüansse espresso siis on espressoveski valik. Veski valik määrab kohta Saate ubades peituvaid erinevaid maitseid. Mis teeb siis veski heaks või vähem heaks? Oluline kriteerium on mitte osta kohviveskit, mis staatilise energia ja kuumuse abil ebaühtlaseid kohviosakesi tekitab.
3 olulist aspekti kohviveski valimisel
- Lihvimisketta suurus
- Lihvimisketaste kuju
- Mootori võimsus
Lihvimisketta suurus
Jahvatusketaste suurus on lihtsaim viis erinevate kohviveskite eristamiseks. Tihti öeldakse, et mida suuremad kettad, seda parem, kuid see pole kogu tõde. Mida suuremad on jahvatuskettad, seda suurem on ketaste lõikepind kohviubade jahvatamiseks. Seega tähendab ketaste suurem läbimõõt ka seda, et ube saab jahvatada kiiremini võrreldes väiksema läbimõõduga ketastega, mis peavad sama koguse ube jahvatama ketaste suurema arvu pööretega. See tähendab, et suuremad kettad vajavad vähem pöördeid ja jahvatavad ube kiiremini võrreldes väiksemate jahvatusketastega veskiga. Rohkem pöördeid tähendab ka seda, et see tekitab staatilist energiat ja kuumust, mida me kohvis ei soovi. Staatilise energiaga kohv tekitab ebaühtlust ja sageli tükke, mille tulemuseks on halb kohvi ekstraheerimine. espresso. Seega võib järeldada, et suuremad lihvkettad on alati paremad, aga ka kallimad.
Koonilised või lamedad lihvkettad
Jahvatusketaste kuju käib käsikäes jahvatusketaste kujuga. Koonilistel jahvatusketastel on suurem lõikepind võrreldes sama läbimõõduga lamedate jahvatusketastega. Kooniliste jahvatusketaste eeliseks on see, et need ei pea pöörlema nii kiiresti kui lamedate jahvatusketaste omad, kuna need ei sõltu kohvi doseerimiseks tsentrifugaaljõust, mida lamedate jahvatusketaste omad vajavad. Seega, kas võime järeldada, et kooniline on parem kui lame? Ei, erinevalt jahvatusketaste suurusest ei määra jahvatusketaste kuju seda, kumb on parem, vaid pigem isiklik eelistus. Kuna koonilistel jahvatusketastel on suurem lõikepind, tekivad ülipeened osakesed. Väikesed osakesed lahustuvad tassis kiiremini ja annavad kergema, lillelisema maitse. Kooniliste jahvatusketaste eelised pole aga ainus. Puuduseks on see, et need tekitavad jahvatamisel ebaühtlust võrreldes lamedate jahvatusketastega ning võivad põhjustada ebaühtlast ekstraheerimist ja tekitada kohvipuru sisse kanaleid. Erinevalt koonilistest ketastest pakuvad lamedaid ketasid ühtlasemat jahvatustulemust ja seega ka ühtlasemat osakeste suurust. Lamedate ketastega saadakse tavaliselt ühtlasem ekstraheerimine ja järjepidevam tulemus. See annab espressole traditsioonilisema ja tasakaalustatuma maitse.
Mootori võimsus
Lihtsamalt öeldes, mida suurem ja võimsam on mootor, seda parem on espresso.
Kokkuvõte
Kuigi paljud inimesed võtavad meiega ühendust, et oma espressomasinat uuendada, soovitame kõigepealt uuendada kohviveskit. Sest mida parem on kohviveski, seda rohkem nüansse ja keerukamaid maitseid saate ubadest kogeda täpsema ja ohutuma espressoveskiga. Kohviveski ostmisel proovige umbes 40% oma kogueelarvest kulutada kohviveskile.