Mine sisu juurde
Allt du behöver veta om espressobönor - Barista och Espresso

Kõik, mida pead teadma kohta espressoubade kohta

Sissejuhatus

Erinevalt sellest, mida paljud arvavad, ei ole espresso spetsiifiline kohviubade tüüp. Kui paljud näevad sõna "espresso" kohvipakendil, tähendab see, et röstimise ettevõte soovitab, et just espresso valmistamise meetod annab parima tulemuse kohviubadega. Üldiselt võib mis tahes tüüpi kohviube kasutada mis tahes valmistamismeetodi jaoks. 

Kohviubade tüübid

Kohviubade kuju, suurus, kofeiinisisaldus, piirkond ja töötlemisprotsess enne röstimist on erinevad. Siiski võib kohviubasid jagada kaheks erinevaks tüübiks; Arabica ja Robusta. Nii et on tõesti kaks erinevat tüüpi, kuid milline neist on parim? Paljud arvavad, et Arabica on kvaliteetsem ja maitsvam, kuid maitse on midagi abstraktset ja sõltub täielikult sinust, mida sa arvad. Allpool oleme kirjutanud erinevused Arabica ja Robusta ubade vahel:

  • Arabica - Ajalooliselt on paljud arvavad, et Arabica on kvaliteetsem ja maitsvam. Arabica peab kasvama kõrgematel kõrgustel, niiskemas kliimas ja on raskem kasvatada. Võrreldes Robustaga on Arabical madalam happesus, kofeiinisisaldus ja üldiselt pehmem ja keerulisem maitse. Kerge röstimisega Arabica võib anda puuviljaseid, lillelisi ja magusaid noote. 

 

  • Robusta - Paljud on arvanud, et Robusta on ubade tüüp, mille kvaliteet on madalam võrreldes Arabica'ga, kuid selle eeliseks on, et see võib kasvada laiemates tingimustes, alates madalatest kuni kõrgeteni, erinevates kliimades ning on ilmastikule vastupidavam. Robusta sisaldab kõrgemat kofeiinisisaldust (peaaegu kaks korda rohkem) ja omab kõrgemat happesust, mis annab maitseprofiili, mis võib tunduda teravam. Umbes 40% kogu maailmas kasvatatavast kohvist on Robusta ube. 

Kust kohv tuleb?

Tavaliselt nimetatakse kohvi piirkonna järgi, kust see pärineb. Kohvi maitsed peegeldavad samuti seda piirkonda, kust see pärineb. Üldiselt pärineb kohv kolmest piirkonnast: Kesk- ja Lõuna-Ameerika, Aafrika ning Kagu-Aasia, mis on piirkonnad, mis asuvad ekvaatori lähedal. Kohviplantaasid vajavad viljakat ja viljakat mulda, mõõdukat temperatuuri, sagedast vihma ja kaitset päikese eest ning kõrgust, et kasvada.

Parimad kohvioad kasvavad 600 kuni 1850 meetri kõrgusel merepinnast. Põhjus on see, et mida kõrgemad kõrgused, seda vähem on hapnikku, mis omakorda võib aeglustada kasvatamisprotsessi. Mida pikem on kasvatamisprotsess, seda rohkem jõuab kohv küpseda ja moodustada keerulisi maitseid. Kui röstijad kirjutavad pakendile kõrguse, kus kohv kasvatati, viitab see sellele, kui intensiivsed kohvi maitsed võivad olla.

kohta kui näed, et röstijad kirjutavad, et ubadel on šokolaadi, karamelli ja mustika noote, tähendab see, et õige valmistamise korral saad neid maitseid esile tuua ilma midagi lisamata. Kohvi valmistamine espresso ja nende spetsiifiliste nootide tundmine võib olla keeruline ja vajab õppimist. Sa töötad alati kohviga kaasneva loodusliku mõru ja hapu vastu. Kunst on saavutada tasakaal mõrkjuse ja hapu vahel, et tuua esile head noote kohvist, järgides ülaltoodud soovitusi ja katsetades.

Mida tähendab röstimisprofiil ja kuidas see mõjutab kohvi maitset?

Ei ole kindlatud standardit, kui tume või hele kohvi peab olema röstitud. Siiski võib röstimisaste dramaatiliselt muuta kohviube tihedust, kui kergesti saab kohvi ekstraheerida ja kuidas peate kohandama oma pruulimist ubade omadustega. Mida kauem ube röstida, seda rohkem kaotavad need oma struktuuri ja muutuvad kuivemaks ning seega saavad tumedama röstiprofiili. Teie jaoks, kes pruulib espresso, tuleks keskenduda järgmistele aspektidele: pruulimistemperatuur, jahvatuse tase, st kui peeneks või jämedaks te oma ube jahvatate ja viimase asjana suhe vee ja kohvi vahel. Allpool selle artikli kommentaaride väljal oleme jaganud kolme erinevat espresso pruulimismeetodit kolme erineva röstiprofiili jaoks ning meie soovitatud espressoube iga röstitüübi jaoks. See on üldine soovitus ja aitab teid õigel teel.

vanem postitus
Uuemad postitused

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi

Osta nüüd