Hoppa till innehåll
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Õpi põhitõdesid espresso

Mis on Espresso?

Espresso on kohvi valmistamise meetod. Espresso ei ole konkreetsed kohvioad ega röstimistüüp. Mis eristab espresso Võrreldes teiste pruulimismeetoditega on rõhk suurem. espresso, Kuum vesi surutakse läbi peeneks jahvatatud kohvi kõrge rõhu all. Tavaliselt on see rõhk 6–9 baari. Kuna kohvi pruulitakse nii kõrgel temperatuuril, eraldatakse kohvist kiiresti ja tõhusalt kõik looduslikud aroomid ja gaasid. Tulemuseks on kontsentreeritud väike kohvijook, millel on väga keerukas maitse ja aromaatne pealmine kiht ehk crema. 
Espresso sisaldab suuremat kofeiiniannust milliliitri kohta võrreldes pruulitud kohviga. Tass tavalist pruulitud kohvi (15 cl) sisaldab umbes 70 mg kofeiini, samas kui tassitäis espresso 36 mg sisaldab umbes 150 mg kofeiini. 

Mis on siis kreem?

Kreem on pealmine vahukiht espresso ja see on espresso valmistamise oluline ja ainulaadne omadus. Vaht tekib kohvis sisalduva süsihappegaasi tõttu, mis vabaneb kõrge keetmisrõhu mõjul. Süsihappegaas ise tekib röstimisprotsessi käigus. Samuti kohta espresso Õigesti pruulitud kohvi puhul võib crema hulk varieeruda selliste tegurite tõttu nagu röstimisprofiil ja ubade tüüp. Üldiselt on Arabica ubadel vähem crema kui Robusta kohviubadel. Isegi heledalt röstitud oad annavad vähem crema kui keskmise ja tumeda röstimisega oad. Crema värvus näitab ka seda, kui tugev on teie kohv kofeiini poolest. espresso on. Seega, mida tumedam on värv, seda kõrgem on teie kofeiinisisaldus. espresso omama. 

Kuidas ma joon? espresso?

Espresso tavaliselt on iseloomulik kibe või hapu järelmaitse. Kuid olenevalt ubade valikust saate toota fantastilisi espresso millel pole ei kibedat ega haput järelmaitset ning mille aroom on keerukas – puuviljad, magusus, šokolaad ja pähklid. Võrreldes tavalise pruulitud kohviga on see espresso mis on palju kangem just seetõttu, et kohvijook on palju väiksem, aga kontsentreeritum. Siis espresso on lühidalt öeldes pruulitud kohvi pressitud versioon. Kellelegi, kes pole harjunud puhast kohvi jooma espresso maitseelamus võib olla üle jõu käiv. Võimalus nautida keerulisi maitseid, mis espresso Pakkumiste ostmine võtab aega, aga on väga rahuldust pakkuv, kui oled oma maitsemeeli arendanud ja lihvinud. 
Espresso saab kombineerida kuuma veega, mida nimetatakse americanoks ja mis on jook, mis meenutab kõige rohkem keedetud kohvi. Vahustatud piima lisamisega espresso Saate valmistada mitmesuguseid kohvijooke, sealhulgas latte, cappuccino, macchiato jne. Retsepte on palju, alates külmadest ja magusatest kohvijookidest kuni väikeste jookideni, näiteks Cortado. 

Kuidas ma pruulima pean? espresso?

Espresso pruulitud a poolt espressomasin mis suudab 9 baari rõhuga läbi pressida kompaktse peeneks jahvatatud kohvi. Tasakaalustatud kohvi saamiseks espresso On mõned olulised osad. Üldiselt peaks jahvatatud kohvi ja mahu suhe olema 1:2. espresso. Seega kohta Kui jahvatad 18 g kohvi, peaks eesmärk olema umbes 36 g jahvatamine. espresso ja selle koguse tootmiseks kuluv aeg espresso peaks võtma 25–30 sekundit. Seejärel saate retsepti alati täpsustada, suurendades või vähendades teatud parameetreid. Kindlat retsepti ega reeglit pole, kuid see on algus hea tulemuse saavutamiseks. 
Back to top