Hoppa till innehåll
Snabb Start Guide - Barista och Espresso Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Kiirjuhend

Hea saavutamiseks espresso Seejärel peate määrama järgmised seaded: jahvatusaste, kohvi kogus, espresso kogus ja aeg. Kõik see võib tunduda hirmutav ja raskesti mõistetav, aga me käsitleme kõike samm-sammult!

Enne espressomasina seadistamise alustamist vajate järgmist:

  • Digitaalne kaal, mille saab asetada espressomasina alla. Soovitame teil osta digitaalse kohvikaalu, kuna see on väike ja kompaktne ning sellel on sisseehitatud taimer. Selgitame veidi hiljem, miks. 
  • Terved espressooad. Me teame oma lemmikuid. kliki siia!
  • Porteri filter, Tamper ja topeltlööktopsid. 

 

Enne praktiliste küsimuste juurde asumist peate mõistma, kuidas kohvi kogus, jahvatusaste ja aeg on omavahel seotud.

Hea saavutamiseks espresso Tavaliselt öeldakse, et iga grammi jahvatatud kohvi kohta peaks saama 2 grammi. espresso. Mida see praktikas tähendab? Soovitame kahekordse tassi kohvi jaoks jahvatada umbes 18 g ube. Seega on eesmärk saada umbes 36 g. espresso 18 g jahvatatud kohvist. 

 

Miks aeg on nii oluline!

Keetmisaeg 36g espresso peaks võtma umbes 20–30 sekundit. Siis tekib küsimus, miks teil seda vaja oleks? Põhjus on selles, et kohta masinal kuluks 36 g valmistamiseks alla 20 sekundi espresso siis poleks masinal aega kohvist kõiki aroome eraldada ja seega saaks väga vesise ja hapu kohvi. espresso. Kas masin pruuliks 36 g kohvi 30 sekundi jooksul? espresso nii teeks ka sinu oma espresso maitseb väga kõrbenud ja tugeva mõru järelmaitsega. Seetõttu on espresso kuldreegel, et 36 g kohvi valmistamiseks peaks kuluma 20–30 sekundit. espresso.

 

 

Nüüd saame lõbutsema hakata ja masina üles seada!

Usaldusväärsete väärtuste saamiseks kaalume iga katse jaoks 18 g ube, kuni saame otsitava tulemuse: 36g espresso aja jooksul 20-30 sekundit. Selles seadistusjuhendis kasutame teie espressomasinaga kaasasolevat üheseinalist topeltklaasiga tassi.

#1 Alusta!

Veski jahvatusaste on 16. Alustage jahvatusastme seadistamisest masina paremal küljel asuva nupu abil 8. Kaaluge 18 g terveid espressoube ja valage need veskisse. Jahvatage kõik nii palju, et teaksite, et teie portafiltris on täpselt 18 g jahvatatud kohvi.

#2 Vajuta ketast

Pigista ketast tööriista nimega "Tamper". Seejärel pange portafilter koos pressitud kohviga masinasse. 

#3 Valmistu testimiseks

Aseta valitud kohvitass digitaalsele kaalule, nulli see ja aseta seejärel espressomasina alla.

#4 Hakka pruulima!

Nüüd jõuame huvitava osa juurde! Võta telefoni taimer välja. Alusta vajutades masinal nuppu „Programm“. Pärast vajutamist hakkab see vilkuma. Järgmine samm on topeltannuse nupu vajutamine. Kui tunned, et oled valmis, vajuta nuppu taimeri käivitamise ajal. Kui näed kaalul näitu 36 g espresso siis peaksite keetmise peatama, vajutades uuesti nuppu. 

#5 Analüüsi ja testi uuesti!

Nagu me varem ütlesime, on eesmärk saada 36 g 20–30 sekundiga. kohta Kui stopper näitab aega alla 20 sekundi, peaksite oad peenemaks jahvatama, vähendades jahvatusastet veski skaalal. Veski skaalal olev number 1 tähendab peent jahvatust ja 16 jämedat jahvatust. Seega, mida väiksem number, seda peenemaks jahvatate. kohta Kui teie aeg on pikem kui 30 sekundit, peaksite jahvatama jämedamalt.

#6 Tee kohta kuni oled rahul! 

Tee kohta Korrake 4. sammus kirjeldatud protsessi, kuni jahvatusastet muutes saavutate aja 20–30 sekundi vahel. Kui olete seadistusega rahul, salvestab masin automaatselt viimase keedu. Seega järgmisel korral, kui te oma espresso siis peate topeltlasu nuppu vajutama ainult üks kord.

Kokkuvõte

See juhend on mõeldud selleks, et saaksite kiiresti alustada mõistlikult hea ... saavutamist. espresso. Kõik oad on erinevad ja kõigil on erinev maitse, seega on hea meeles pidada, et kui teil on aega 20–30 sekundit, aga arvate, et see pole piisavalt hea, peaksite edasi katsetama! Mõned espresso sobib hästi 20 sekundilise keetmisajaga, teised aga 28 sekundilise keetmisajaga. Maitset saab muuta ka keetmistemperatuuri muutes. Nagu ma ütlesin, katsetada saab paljude võimalustega. 

Back to top