Mine sisu juurde
Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Kiire Algusjuhend

Hea espresso saamiseks tuleb seadistada järgmised seaded: jahvatustase, kohvi kogus, espresso kogus ja aeg. Kõik see võib tunduda ülevaatlik ja keeruline, kuid läbime kõik samm-sammult!

Enne, kui hakkate oma espressomasinat seadistama, vajate järgmist:

  • Digi kaal, mille saab panna espressomasina alla. Soovitame osta digitaalse kohvikaalu, kuna see on väike ja kompaktne ning sisaldab sisseehitatud taimerit. Selgitame, miks, natuke hiljem. 
  • Kohvioad. Kui soovite teada meie lemmik klõpsake siin!
  • Portafilter, Tamper ja topeltshot tass. 

 

Enne kui hakkame praktilist osa läbi vaatama, peate kõigepealt mõistma, kuidas kohvikogus, jahvatustase ja aeg omavahel seotud on.

Hea espresso saamiseks öeldakse tavaliselt, et iga grammi jahvatatud kohvi kohta peaksite saama 2 grammi espresso. Mida see praktikas tähendab? Soovitame jahvatada umbes 18g oad topeltshot tassi jaoks. See tähendab, et soovite saada umbes 36g espresso 18g jahvatatud kohvist. 

 

Miks on aeg nii oluline!

36g espresso valmistamiseks peaks aeg olema umbes 20 kuni 30 sekundit. Siis tekib küsimus, miks peaks seda teadma? Põhjus on see, et kui kohta masinal kulub vähem kui 20 sekundit 36g espresso valmistamiseks, ei jõua masin kohvist kõiki aroome kätte saada ja seega saate väga veetava ja hapu espresso. Kui masin valmistab üle 30 sekundi 36g espresso jaoks, siis teie espresso maitseb väga põletatult ja tugeva mõruduse järelmaitsega. Seetõttu on espressode kuldreegel, et 36g espresso valmistamine peaks võtma aega 20 kuni 30 sekundit.

 

 

Nüüd saame alustada lõbusat osa ja seadistada masinat!

Usaldusväärsete väärtuste saavutamiseks kaalume iga individuaalse katse jaoks 18g ube, kuni saavutame selle, mida otsime: 36g espresso ajavahemikus 20-30 sekundit. Selles seadistusjuhendis kasutame topeltshot tassi, mis tuleb koos teie espressomasinaga.

#1 Alustame!

Jahvatusmasinal on 16 astet jahvatustaset. Alustage seadistamist jahvatustasemele 8, kasutades masina paremal küljel asuvat nuppu. Kaaluge 18g terveid espressoube ja seejärel valage need jahvatusmasinasse. Jahvatage kõik, et olla kindel, et teie portafilteris on täpselt 18g jahvatatud kohvi.

#2 Suruge kohvipakk

Suruge kohvipakk tööriista abil, mida nimetatakse “Tamper”. Seejärel asetage portafilter koos pressitud kohviga masinasse. 

#3 Valmistage ette testimiseks

Pange oma digitaalsele kaalule ükskõik milline kohvikruus, nullige see ja seejärel asetage see espressomasina alla.

#4 Alustage valmistamist!

Nüüd tuleme huvitava juurde! Võta oma telefoni ajastik käivitaja. Alusta, vajutades masina nuppu „Programm“. Pärast vajutamist hakkab see vilkuma. Järgmine samm on vajutada topeltshoti nuppu. Kui tunned end valmis, vajuta nuppu samal ajal, kui käivitad oma taimeri. Kui näed, et kaal näitab 36g espresso siis pead kohvi valmistamise lõpetama, vajutades uuesti nuppu. 

#5 Analüüsi ja proovi uuesti!

Nagu me enne ütlesime, eesmärk on saada 36g 20 kuni 30 sekundi jooksul. kohta kui sinu ajastik näitab aega alla 20 sekundi, siis pead jahvatama ube peenemaks, alandades jahvatustaset jahvatil. 1 jahvatiskaalal tähendab peenelt jahvatatud ja 16 tähendab jämedalt jahvatatud. Seega, mida väiksem number, seda peenema jahvatuse saad. kohta kui sinu aeg on üle 30 sekundi, siis pead jahvatama jämedamalt.

#6 Tee kohta kuni oled rahul!

Tee kohta protsessi 4. sammus, kuni saavutad aja vahemikus 20 kuni 30 sekundit, muutes jahvatustaset. Kui oled seadistusega rahul, salvestab masin automaatselt viimase valmistamise. Seega järgmisel korral, kui valmistad oma espresso, pead lihtsalt vajutama topeltshoti nuppu ühe korra.

Kokkuvõte

See juhend on mõeldud selleks, et aidata sul kiiresti alustada ja saada suhteliselt hea espresso. Kõik oad on erinevad ja kõigil on erinevad maitsed, seetõttu on hea mõelda, et kui sul on aeg vahemikus 20 kuni 30 sekundit, kuid sa ei arva, et see on piisavalt hea, siis proovi edasi! Mõned espresso on head 20 sekundi jooksul, samas kui teised võivad olla head 28 sekundi valmistamise ajal. Maitse võib samuti varieeruda, muutes valmistustemperatuuri. Nagu öeldud, on palju, millega katsetada. 

vanem postitus
Uuemad postitused

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi

Osta nüüd